Запази Урок
Работни Позиции

Над 500 музикални уроци посетиха деца от Украйна в RockSchool София и Варна

Mузиката не е само призвание, а общ език, който ни прави по-силни и ни помага да преодоляваме препятствията в живота. Именно чрез музика решихме (и успяхме) да достигнем до деца от Украйна, които са попаднали в България заради войната. 

До момента в школите на RockSchool в София и Варна сме провели над 500 уроци на 30 деца. Започнахме тази кампания самостоятелно, но впоследствие програмата „Ново начало“ на BG4UA и Фондация BCause я припозна като своя и ни помогна да достигнем до тези, които се нуждаеха от нашата подкрепа. Надяваме се, че сме им помогнали поне за малко да избягат от стреса и травмата и да си припомнят, че светът може да е много по-смислен. 

Както вече ви разказахме, направихме всичко това без медии, без постове и без снимки. Просто следвахме сърцата си и опитахме да подадем ръка, правейки това, в което се чувстваме най-силни. Децата, които досега не се бяха занимавали с музика, започнаха да изучават избран от тях инструмент, а тези, които вече имаха опит, използваха напълно безплатно нашите студиа, за да репетират и да се упражняват. 

Гледайте видео за уроците на деца бежанци тук:

Отново ви призоваваме да ни пишете на info@rockschool.bg, ако познавате украински семейства с деца, които в момента са в България и смятате, че биха проявили интерес към нашата инициатива. Ако искате директно да подкрепите каузата „Ново начало“, която подпомага и нашата кампания, направете го тук.

Хората Обичат RockSchool

Подкрепи ни

"Музика за България" е фондация в обществена полза. Ние сме тук, за да подпомагаме развитието на музикалната сцена и на всички, които искат да разгърнат своя музикален потенциал. Всяко дарение допринася за подобряване и разрастване на текущите ни музикални проекти и за реализиране на нови идеи. Благодарим на всички, които ни помагат.
или по банков път

RockSchool Newsletter

Разбирай първи за всички наши нови инициативи, събития и дейности!
Няма да прекаляваме с кореспонденцията, обещаваме :)

Контакти

Адрес: гр. София, бул. Христо Ботев 89

Телефон: +359 887 666622

Мейл: info@rockschool.bg

btn close