Приключения 2017-та

Благодарим на всички, които твориха с нас през 2017-та и ни помагаха за развитието на българската музикална сцена. Вдъхновение сте за нас!

Ето приключенията и идеите, които заедно осъществихме през изминалата година:

 • Проведохме над 16 600 музикални урока в RockSchool (София и Варна) на музикални мечтатели от всякакви възрасти, както и над 450 безплатни музикални урока на деца от домове и други хора в неравностойно положение
 • Приютихме над 3 100 репетиции в The Stage (София) и RockSchool Варна
 • Направихме 9 големи RockSchool Концерта в София и Варна, на които над 300 ученика преживяха свиренето на сцена за първи път
 • Проведохме 67 музикални рождени дни
 • Приютихме 25 концерта на млади банди в The Stage и още 5 благотворителни с различни социални насочености
 • Проведохме над 20 работилници на различни музикални тематики в София и Варна.
 • Реализирахме 4 големи проекта:

Музикална Революция - Конкурс за авторска музика, в който 12 групи и техните песни бяха избрани да получат професионален студиен запис, бяха включени в компилацията "Музикална революция" и издадени на 700бр. дискове. Проектът бе осъществен с подкрепата на Drooble и Варна - Европейска Младежка столица 2017.

- Аз и Музиката - проект, с който дадохме даде музикално начало на младежи от уязвима среда, запознавайки ги с основите на различните музикални инструменти, звукозапис и продуциране. В период от една седмица младежи от уязвима среда имаха възможност да стартират свое обучение по различни музикални инструменти, звукозапис и продуциране, избирайки това, което представлява най-голям интерес за тях. Бяха проведени 7 открити зони за обучение по съответните направления, в които се включиха над 120 младежи, а 25 от тях получиха и стипендии за продължаване на обучението от RockSchool - Варна - най-голямата частна академия в града. Младежите се докоснаха до инструменти като китара, бас, пиано, барабани. Проектът бе финансиран от Варна - Европейска Младежка столица 2017.

Стипендия за музикално образование - С подкрепата на фондация Америка за България, организирахме конкурс, в който 12 човека бяха селектирани да получат безплатно музикално образование в Rockschool в рамките на 6 месеца + пространство за репетиции. За конкурса кандидатстваха над 100 човека.

- Стартирай музикална кариера - проект, който цели да даде възможност на още 12 групи да запишат в професионално студио своя авторска песен и по този начин да дадат начало на своята музикална кариера. Ние се заемаме със задачата да предоставим оптимални условия за запис и пост продукция, а впоследствие и да помогнем на групата да популяризира и промотира новия си сингъл. Проектът е осъществен с подкрепата на "Америка за България".

 

 • Организирахме 5 пъти "Ден на Отворените Врати”, по време на които провеждахме безплатни уроци с всички гости в RockSchool
 • Заснехме и продуцирахме над 100 live видеа за наши ученици и банди
 • В thUnderground започнахме “Backstage” сериите ни, в които до момента сме заснели 5 интервюта с изпълнители от българската музикална сцена.
 • Записахме и пуснахме поредица от 28 видеа с образователна цел - “Drum Series”, в които учителят ни по барабани Божидар Давидков обяснява основите на свиренето на барабани
 • Направихме репортаж с Миролюба Бенатова и Нова телевизия за RockSchool и Drooble

През 2018-та ни очакват още повече приключения :)

Балгодарим на всички, които хора и организации, които подкрепяха дейностите през изминалата година. Ако искате да ни подкрепите и да ни помогнете да допринасяме за местната музикална култура, можете да видите как да го направите тук.

С Благодарност,
Мелина Крумова
Създател на RockSchool и фондация "Музика за България"

Затвори