Конкурсът за второто издание на стипендия “Виждам чрез Музика” е отворен!

10 незрящи ученика ще получат пълна стипендия за 48 часа музикални уроци по избор, както и придобиване на умения по songwriting и композиране. В края на своето интензивно обучение те ще получат възможност за запис на песен и видео в професионално звукозаписно студио

Обръщаме се към незрящи от цялата страна и ги каним да кандидатстват в конкурса “Виждам чрез Музика”. Приемаме хора с различно ниво на напредналост, включително и напълно начинаещи. Изисква се единствено да попълнят кратка апликационна форма, с която да научим повече за тяхната мотивация да се занимават с музика: https://seemusic.org/

“Виждам чрез музика” е адаптирана програма за музикално образование за незрящи. През февруари 2019 нашият проект спечели Промяната - най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп. Тя се осъществи за пета поредна година в партньорство с фондация Reach for Change България, като над 57 000 човека подкрепиха нашата кауза. 

През 2019-а и 2020-а успяхме да реализираме първата стипендиантска програма, в която се включиха 19 деца и младежи. Всеки от тях премина през 48 часа музикални уроци и над 90 часа индивидуални репетиции по време на своето обучение. Двама от тях взеха участие в последния ни RockSchool концерт, а с трима записахме интервюта и техни изпълнения в нашето студио - Urban House Studio.  

Проект “Виждам чрез музика” печели и наградата на Европейския парламент за Европейски Гражданин за 2020г. Отличието се присъжда на организации, които чрез проектите си насърчават взаимното разбирателство и интеграция между гражданите и подпомагат сътрудничеството в областта на културата. За тази година има само 30 наградени лауреата от 25 страни членки.

Вярваме, че музиката развива безценни личностни качества у хората, сред които осъзнатост, дисциплина, креативност, общителност, емоционална интелигентност и много други. При незрящите хора музиката увеличава качеството им на живот, като им позволява да се приобщават към своите връстници по-лесно, да комуникират и да изразяват своите чувства и емоции. 

Ако познавате незрящ - стимулирайте го да кандидатства. Попълването на апликационната формата отнема само няколко минути! Ще сме искрено благодарни, ако споделете тази статия, за да може възможността да достигне до повече хора.

Кандидатстването продължава до 31-и март на този линк: https://seemusic.org/

Хората Обичат RockSchool

Подкрепи ни

"Музика за България" е фондация в обществена полза. Ние сме тук, за да подпомагаме развитието на музикалната сцена и на всички, които искат да разгърнат своя музикален потенциал. Всяко дарение допринася за подобряване и разрастване на текущите ни музикални проекти и за реализиране на нови идеи. Благодарим на всички, които ни помагат.
или по банков път

RockSchool Newsletter

Разбирай първи за всички наши нови инициативи, събития и дейности!
Няма да прекаляваме с кореспонденцията, обещаваме :)

Контакти

Адрес: гр. София, бул. Христо Ботев 89

Телефон: +359 887 666622

Мейл: info@rockschool.bg

btn close