Виж какво се случи в RockSchool през 2020!

Искаме да благодарим на всеки, който е бил или продължава да бъде част от нашето RockSchool семейство и на всеки, който е допринесъл за развитието ни през последните 10 години. 

Изпращаме вълнуваща и особена година, в която всички посрещнахме множество предизвикателства, но това ни сплоти и ни направи по-силни от всякога. Ето приключенията ни от 2020-а:

- “Виждам чрез музика” - програма за адаптирано музикално образование за деца и младежи с нарушено зрение. Проектът получи финансова подкрепа, след като спечели Промяната 2018/2019, а сега предстои второ издание на инициативата. В програмата 19 ученика получиха 6 месечно интензивно музикално обучение, като вече взеха участие на концерта ни 9 Години RockSchool. Направихме и професионални записи на песни и интервюта с Хриси Пачалова и Елица Стефанова - част от “Виждам чрез музика”.

- “RockSchool на Колела” - Посетихме Елин Пелин, Перник, Пазарджик, Кюстендил, Благоевград, Самоков и Дупница, където над 400 деца получиха своя първи безплатен урок. Проектът бе подкрепен от Vivacom регионален грант.

- “RockSchool Стипендия” - През изминалата година успяхме да дадем 15 стипендии за интензивно музикално обучение.   

- “Make Music Day Sofia 2020” - Реализирахме второто издание в София на глобалната инициатива Make Music Day. Тазгодишното издание се проведе изцяло онлайн, но успяхме да го направим в пъти по-успешно от предходното! Видяхме над 150 изпълнения, над 100 онлайн концерта на живо, проведохме 21 музикални работилници  и достигнахме 9 000+ зрители. Проектът бе подкрепен от Програма “Култура” към Столична община. 

Паралелно с гореописаните инициативи:

През 2021 ни предстои:

  1. Трета стипендиантска програма за поне 20 ученика.
  2. Реализиране на проекта “Музикален акселератор за млади музиканти” - стипендии за звукозапис на авторска музика на млади и талантливи музиканти, както и обучения за по-добро разбиране на музикалния бизнес.
  3. Разрастване на проекта “Виждам чрез музика” с неговото второ издание.
  4. Продължение на RockSchool на Колела и Make Music Day Sofia.
  5. Създаването на платформа за онлайн уроци и обучение.
  6. Партниране с българските училища за подобряване на музикалното образование сред учениците.
  7. Gigbox - проект, който ще помогне на младите български артисти да получават повече поле за изява.
     

Очаква ни изпълнена с нови предизвикателства и вълнения 2021-а година! Искрено благодарим на всеки, който е част от нашата общност и ни помага да допринасяме за развиването на музикалното образование и създаването на автентична музикална сцена в България. 

Ако искате да подкрепите нашите инициативи, можете да видите как да го направите тук.


Мелина

Създател на RockSchool 

и фондация "Музика за България"

 

Хората Обичат RockSchool

Подкрепи ни

"Музика за България" е фондация в обществена полза. Ние сме тук, за да подпомагаме развитието на музикалната сцена и на всички, които искат да разгърнат своя музикален потенциал. Всяко дарение допринася за подобряване и разрастване на текущите ни музикални проекти и за реализиране на нови идеи. Благодарим на всички, които ни помагат.
или по банков път

RockSchool Newsletter

Разбирай първи за всички наши нови инициативи, събития и дейности!
Няма да прекаляваме с кореспонденцията, обещаваме :)

Контакти

Адрес: гр. София, бул. Христо Ботев 89

Телефон: +359 887 666622

Мейл: info@rockschool.bg

btn close